pondělí 17. srpna 2015

How to lose weight - be fit - focused on FOOD/ Jak zhubnout- být fit


Musím říct, že na začátku když jsem začínala měnit svůj styl, tak sem nasadila dost strikně pravidla a pokud máte silnou vůli a pár kilo navíc doporučuju taky zkusit.

Jelikož jsem ještě do nedávna měla problémy se svojí postavou, tak sem se vrhla na cestu za ideální postavou a poprvé za 5 let uznávám, že už na sobě nevidím velká stehna ani břicho. Jestli byl nebo je někdo stejně nespokojený se svou postavou jako já snad mu moje zkušenosti a poznatky pomůžou stejně jako mě :)



1. Žádnou kofolu jen vodu nebo zelený čaj bez cukru

Omezit všechny cukry, které přijímáte v pití pokud chcete zhubnout tohle je první základní krok.
Pro udržení postavy si můžete občas něco sladkého dát, ale v 90% pijte vodu. Kdykoliv jdete do školy do práce i doma dejte si vodu. Jestli vám voda nechutná můžete si do ní přidat Citrón mátu a dát do lednice. Pít můžete taky čerstvě vymačkané šťávy. V zimě jsou vhodné i čaje, ale ty bez cukru, proto doporučuju si koupit kvalitní zelený čaj a vychutnat si jeho chuť. :)  Pokud ste na nějaké oslavě a postavu si udržujete něco si dát můžete, ale s tím že ty oslavy sou jednou za čas ne každý den :)




2. Pojem kalorie


Pokud chcete hubnout jedna z nejlepších věcí je si hlídat kalorie a tím nemyslím přepočítávat v hlavě kolik ste toho snědli, ale získat pojem o tom kolik při vašem životním stylu potřebujete jídla a kolik jaké jídlo zhruba obsahuje. Pro mě se tohle stalo největším pomocníkem při hubnutí. ´Většina normálních jídel pravděpodobně netuší, že chleba i těstoviny jsou přímo zdrojem sacharidů a kalorií.
Doporučuji se zaregistrovat na téhle stránce:

http://www.kaloricketabulky.cz/

Časem už získáte přehled o jídlech, které jíte často a automaticky podle toho jíte co je pro vás nejvhodnější.

3.Složení jídel

Snídaně / večeře:
Je známé, že ráno potřebuje tělo hodně energie, ale to samé se nedá říct o 10 hodin večer před spaním.
I tak pokud si ráno dopřáváte chleby s máslem, bábovku, velkou porci cereálií naženete si už v začátku dne dost kalorií. Já ideálně snídám bílý jogurt s ovocem nebo ovoce samotné na snídani i večeři mi to bohatě stačí. Výborným pomocníkem mi i byla Raciola s lecitinem s mlékem. Když už mám vážně hlad tak krajíc chleba se zeleninou, ale pečivu se většinou vyhýbám. Čím víc se blíží noc a odpoledne tím tělo potřebuje míň sacharidů i tuků. Věčeřte tak 2 hodiny před spaním a pokud ponocujete dávejte pozor na klasické vykrádaní ledničky v 11 večer. Když už máte hlad dejte si jablko.

Svačiny:
Svačiny by neměly být nějak extra vydatné mezi hlavními jídly se jednoduše potřebuje každý najíst. Ideální je například lehký salát. Ovoce, nebo opět bílý jogurt.
I lidi co se snaží jíst zdravě mají občas chuť na něco sladkého můžete si dopřát sladké ovoce, oříšky, hořkou čokoládu

 



Oběd:
Co se týče jídel. Musela jsem úplně změnit složení a pokud si chcete udržovat postavu nebo zhubnout měli by jste taky. Jestli jste zvyklí si dát dva kusy řízku a spoustu rýže nebo brambor a k tomu dvě okurky není to ideální. Já porci masa volím podle toho kolik je v něm tuku. Při vepřovém mase volím menší porci (menší kousek) k tomu vždy málo brambor nebo rýže (vždy do 100 g maximálně většinou i méně ) a vše co sem si ubrala na masu a příloze doženu v zelenině. Většina talíře nebo minimálně půlka pak tvoří zeleninu. Pokud si dávám nějakou rybu nemusím masem šetřit. U kuřecího je to něco mezi. Co se týče těštovin, tak taky nejsou zrovna dietní půlku talíře opět zelenina.
Knedlíky taky nejsou zrovna extra dietní. Co se týče příloh v rýži není tolik kalorií.
Doporučuju si před jídlem dát nějaký lehký vývar.

Typicky Česky:
a ani ta okurka to opravdu nezachrání
do strouhanky se v rámci hubnutí taky moc nehrňte a do takovéhle porce už vůbec


a další český případ
Jestli nejste těžce pracující dělník tomuhle se raději vyhněte

Radši:
menší porce neuškodí


Ideálně:

Když už těstoviny tak se zeleninou:




Místo těstovin, rýže nebo brambor můžete použít jen zeleninu:


Mořské plody a ryby jsou vhodné do každého jídelníčku:


Další typy :

Nepřejídejte se. Pokud cítíte, že nemáte hlad a jste najedení, dál nejezte.
Jezte každé tři hodiny mezi tím nic nejezte.
Vybírejte kvalitní poraviny, které obsahují dost bílkovin a vlákniny.
Jezte 5x -6x denně.


Žádné komentáře :

Okomentovat

Copyright © 2014 Diary of wallflower

Distributed By Blogger Templates | Designed By Darmowe dodatki na blogi