čtvrtek 25. září 2014

Vzpomínky na Afriku

Jak už jsem zmiňovala, když je volná chvíle, vezmu foťák do ruky. To platí 2x když se někam vycestuje. Tentokrát to bylo jedno z mých oblíbených míst Tunis. Z našeho 9 denního pobytu jsme 4 dny cestovali napříč celým Tunisem. 

Jestli mi z Tuniska opravdu něco utkvělo v paměti, tak je to neskutečné horko, arabská hudba a vůně koření a mastiček z hotelů.

. Vyjeli jsme hned v 5 ráno z našeho hotelu v Sousse  cestovali sme podél pobřeží přes Monastir do  El Jemu, kde se nachází největší římské koloseum v Africe (11-14 foto) , navštívili Sfax a pokračovali do Gabesu. Kousek od něho se nachází vesnice Matmata s obyvateli kteří stále  žijí v jeskyních obydlích (1). Na další den pro nás byla přichystáná cesta přes Touine do Mediny až do jednoho z nejjižnějších měst v Tunisku Tatouine. Ačkoliv je více méně v polovině celého Tuniska dál už je jen vyprahlá poušť (8) a přespali v jednom z Medinských hotelů. Věřte, že po tom jsem neviděla nic radši než postel a vodu.
Dalšího dne se nám povedlo nahnat 2 hodinové zpoždění díky manželskému páru který zaspal. Jeli jsme přes celý Tunis až do Touzeru, kde se naopak povedlo ztratit nám a hodinu jsme hledali cestu ven z města, kde nikdo neumí anglicky, aby toho nebylo málo vetšina cesty vedla přes plantáže. Do dnes nechápu jak se nám to povedlo, ale Touzerské uličky opravdu někdy připomínají bludiště. Hned na to jsme dorazili k solnému jezeru Chott el Djerid, kterému sem žačala říkat "konec světa"(15). Mezi poslední zastávky patřila Oáza v CHebbice (2) a Minaret v Kairouanu.



Žádné komentáře :

Okomentovat

Copyright © 2014 Diary of wallflower

Distributed By Blogger Templates | Designed By Darmowe dodatki na blogi